Aanloop Rio 2016

EK medaille foto

Amerika

In Maart heb ik meegedaan aan de Arena Pro Swim in Orlando en een 2e plek bemachtigd op de 200m vrij in 1.47.5, wat nog net te kort was voor het individueel ticket voor Rio. Een week later zat ik in Indianapolis voor de NCAA D2, (Nationale Universiteits wedstrijd) en heb hier enkele records gezwommen en de nationale titel met mijn Universiteit veroverd. Inmiddels zit ik al weer 2 jaar in Amerika en heb ik mijn 2e schooljaar succesvol afgerond. Begin mei ben ik terug gekomen naar Nederland om mij voorbereiden op het EK.

Na een 4-maandige schouderblessure en naderhand vastgestelde hernia in mijn onderrug heb ik een minder ideale voorbereiding gehad in dit Olympisch jaar. Toch heb ik heel hard kunnen trainen en hele mooie, waardevolle en geruststellende resultaten geboekt in trainingen wanneer mijn schouder en rug dit toelieten. Desalniettemin heb veel vertrouwen opgebouwd in de gedane arbeid en een goede medische ondersteuning gehad.

En dan het EK. Het blijft altijd lastig om je twijfels te negeren en aan de kant te schuiven als je met pijn in start positie op het blok staat, maar dat verdwijnt snel als je eenmaal het verlossende startsignaal hoort en je het water in duikt. Ik heb een aantal mooie races gezwommen met als hoogtepunt een gouden medaille op de 4x200m vrijeslag en een persoonlijke record onder de 1.47!

In de weken volgend op  het EK ben ik weer hard aan het werken voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer waar ik mag uitkomen op de 200 & 4x200m vrijeslag.

#GoTeamNL

~Dion

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/diondree/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273