Nederland Jeugdrecord 400 vrij

Dion zwemt Nederlands record op NK 2011

Op de eerste dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Eindhoven was er voor Dion Dreesens een succesvolle race weggelegd op de 400 meter vrije slag. Met een tijd van 3.54 realiseerde hij een nieuw Nederlands record 18 jarigen en wist hij als snelste Nederlander in de finale te eindigen op een 4e positie.

De tweede dag wist Dion Dreesens zich met een tijd van 1.50.9 te plaatsen in de A –finale met de 200 vrije slag. Met een fraaie 7e plaats in 1.50.6 wist hij zich goed staande te houden in deze race, die als een van de weinige gewonnen werd door een Nederlander, namelijk Sebastiaan Verschuren met OS kwalificatie.

Op de laatste dag stond de 4 maal 200 vrije slag op het programma voor zowel de dames als ook de heren. De kansen bij de mannen waren vooraf al tot een minimum gereduceerd, omdat voor Sebastiaan Verschuren individueel in Londen te veel op het spel staat. Al aan het begin van het Olympisch seizoen werd daarom bij de Amsterdamse ploeg van E.ON-NZA het project ‘4×200 vrij’ afgeblazen omdat Stefan de Die en Bas van Velthoven het niet meer zagen zitten.
Toch kwam er een viertal op de blokken en de zwemmers presteerden naar vermogen. Dion Dreesens opende in 1.50.41, waarna Jurjen Willemsen (1.51.18), Joost Reijns (1.48.98) en Arjen van der Meulen (1.50.44) wel hun allerbeste estafettetijden zwommen. Het eindresultaat van 7:21.01 was een nieuw Nederlands record. In de Olympische ranking staat Nederland op de vijftiende plaats in totaal en daarmee voldeed de ploeg niet aan de kwalificatie eis om binnen de tijd van de snelste 12 te eindigen (namelijk 7.15.80), wel was er het goud op dit NK voor deze ploeg. De vrouwenploeg had meer kans op de kwalificatie maar behaalde deze net niet. Beide ploegen zullen in maart wellicht een nieuwe kans krijgen van bondscoach Jacco Verhaeren.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/diondree/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273