Queens University – Vakantie?!

Queens-University-of-Charlotte-D0C37D6B

Mijn 3e week in Charlotte gaat vandaag van start. Sinds de Europese kampioenschappen heb ik op enkele keren na, mijn tijd niet in het zwembad besteed. Alhoewel ik nu wel  sinds de eerste dag dat ik op Amerikaanse bodem sta  elke dag naar school ben gegaan heb ik toch een soort van vakantiegevoel en ook elke dag veel leuke dingen gedaan. Ook het studie- tempo en belasting is heel goed te doen. Niet koken, maar op elk moment van de dag naar de eetzaal gaan bespaart ook veel tijd en energie. Gratis starbucks waar ik sinds 2 dagen achter ben gekomen is ook niet verkeerd. Verder  is het college team -54 man groot- heel vriendelijk en hecht. Enkele van mijn trainingen per week zal ik met hen doorbrengen. De rest zal weer met het clubteam zijn; Swimmac Elite!

Enkele feitjes; De universiteit bestaat uit een kleine maar uitgebreide campus, met zo’n 2500 leerlingen, waarvan 60% sporters. Eerste jaars óftewel Freshman’s moeten op campus wonen -ook ik dus-,  13 credits/contacturen per week, zelf klassen en tijdstippen uitkiezen maakt sporten goed mogelijk. Én Amerikanen zijn in het algemeen veel vriendelijker en opener, ook vreemden, wat het makkelijker maakt om mensen te leren kennen!

Volgende week zal ik mijn trainings-ritme weer langzaam oppakken en daarmee school en zwemmen combineren zoals ik altijd heb willen doen.  ‘’The American way’’

~Dion


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/diondree/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273