Review Swimcup – Kansen

Ik mag denk ik wel terugkijken op een aardig geslaagd toernooi en de eerste Swimcup overwinningen! De eerste 2 dagen begon ik met de 100m vrijeslag. Een afstand die ik altijd een beetje speels heb bekeken begint nu toch vorm te krijgen. Vrijdag avond liet ik de klok stoppen op 49.7! Één mooie verbetering van mijn vorige PR (50.7).

 

Zaterdag, de dag van de 200m vrijeslag, waar ik mijn focus op had gelegd om die 1.47.12 te zwemmen. In de ochtend ging ik er te hard vandoor (51.6 & 1.48.7), in de middag wellicht iets te rustig (52.7 & 1.47.9). Een mooie tijd, een mooie race maar toch 8 tiende boven de gestelde limiet. Iets waar ik die avond geen voldoening in kon vinden en kans op WK zag vervagen.

De dag daarop met volle overtuiging en inzet begonnen om een laatste kans te gooien richting Barcelona. De 400m vrijeslag! In de ochtend heb ik een goede technische race gezwommen op plaatsing om diezelfde avond in de finale voor een mooie tijd te strijden. Ik heb de 400m echt met plezier gezwommen hoewel het er vanaf de tribune er anders uit zou hebben gezien. Één uiteindelijke 3.51.8 zette ik neer, een klein PR maar toch voor mij zeker een fijne afsluiting van een niet geslaagd kwalificatie toernooi.

Diezelfde avond werd de WK ploeg bekend gemaakt. Ik was er zeker van dat ik niet mee mocht, 8 tiende is een grote marge. Als sporter wil je zoiets op eigen kracht doen en zeker na een 1e keer. Mijn ouders waren al onderweg naar huis voordat ik het nieuws had gehoord. Ik mag toch de 200m vrijeslag zwemmen deze zomer in Barcelona. Een kans waar ik uiteindelijk toch heel blij mee ben en die ik deze zomer ook van mijzelf uit ga verdienen.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de support rondom dit toernooi! Dat ik dit maar weer met een goed gevoel mag afronden.

~Dion


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/diondree/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273