Youth Olympic Games 2010

Dion Dreesens is als zevende geëindigd op de 200 meter vrije slag. In de finale van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore liet de jonge Limburger een tijd van 1.51.76 klokken.
Dreesens was niet helemaal tevreden over de finale van zijn favoriete nummer. “Ik had vanavond onder de 1.50 willen zwemmen en dat is niet gelukt. Dat is jammer.” De 17-jarige reus uit Venray was meer te spreken over zijn optreden eerder op de dag, toen hij in de series de achtste tijd neerzette en een finaleplaats veiligstelde. Dreesens heeft normaal gesproken moeite met de ochtendsessies. Hij komt ’s morgens traag op gang en vanochtend trommelde coach Patrick Pearson hem om 04.00 uur al uit de veren om zijn pupil maar zo wakker mogelijk aan de start te hebben.
Die opzet slaagde: “Zijn tijd hier is een seconde sneller dan zijn tijd in de ochtendsessie van het jeugd EK, dus dat is mooi. In de middag is Dion doorgaans sneller, dus we zullen zien”, sprak Pearson na de series. Dreesens was ook rapper, maar het verschil was marginaal. “Ik was wat vermoeid. En ik heb natuurlijk vier weken geleden op het jeugd EK ook gepiekt, nu een piekje erachteraan lukt dan net wel of net niet.” Pearson: “Het seizoen is ook lang voor Dion, hij traint als sinds augustus vorig jaar hard, het houdt een keertje op”.
Toch krulden de mondhoeken van coach en zwemmer omhoog als de balans van de dag wordt opgemaakt: “Dion zwemt hier zijn op een na snelste tijd ooit, 0.28 boven zijn persoonlijke record. Die vorige piek lag vier weken terug. Hij laat hier zien dat hij in de ochtend ook goed kan zwemmen en haalt bovendien de finale en dat was vooraf het doel.”

Interview door TVLimburg:


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/diondree/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273